Oranjesingel 22
6981GZ
DOESBURG
tel. 0313-472476

Vandaag stond de eerste competitiewedstrijd op het programma. We begonnen niet onaardig en dachten even op voorsprong te komen. Helaas werd het doelpunt wegens buitenspel afgekeurd. Nog geen minuut later wist de thuisploeg wel een geldig doelpunt te maken. Vanaf dat moment dacht een deel van de spelers meer te moeten gaan aanvallen, daardoor gingen we teveel uit onze positie lopen en was het voor onze verdedigers erg lastig de aanvalsstromen van Doesburg tegen te houden. We gingen met een 3-0 achterstand naar de riante kleedkamer. Er werd ze aan de hand van het coachbord uitgelegd wat er positioneel mis ging tijdens de eerste helft. Het was dan ook mooi om te zien dat dit de tweede helft over het algemeen een stuk beter ging. Dat Doesburg kon uitlopen naar een 6-0 voorsprong was niet heel vreemd. Soms tref je gewoon een team dat in een aantal opzichten een stuk verder is. Vandaag was dit vooral op fysiek vlak het geval.
De positieve kant vandaag was dat we elkaar ondanks de achterstand de bal gunden, dat we de 6-1 ook echt als team vierden en dat we weer een scheidsrechter hadden die goed aanvoelde dat JO13-1 spelers soms nog extra uitleg kunnen gebruiken over al de toe te passen spelregels.

Speler van de week: Julia Hartgers, ondanks een fysiek gigantisch verschil met haar directe tegenstander bleef ze maar trekken en sleuren. Deze tomeloze inzet en positieve houding werd vandaag niet alleen beloond met een 'knalrode kop', maar ook met de verkiezing tot speler van de week en een bijbehorend applaus van het hele team.

Volgende week spelen we onze tweede competitiewedstrijd  thuis tegen Eendracht Arnhem JO13-2.

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!