zondag 27-10-2019 En weer 3 punten voor een mooie overwinning...

27 oktober 2019 11:30

Accommodatie

Onbekend

Opstelling Loenermark 2 (zon)

Vandaag moesten we aantreden in Apeldoorn tegen Victoria Boys 2. Omdat er bij het 3e wat personele problemen waren i.v.m. ziekte en blessures en het 1e vandaag vrij was, konden we wat regelen m.b.t. spelers voor het 3e (Jordey en Levi hebben meegedaan daar en een mooie 2-1 overwinning behaald) en waren Nick en Jesse berijd met ons mee te doen. Door deze omzettingen zaten er wat spelers op de bank, die normalerwijze in de basis waren gestart. Ook Tjarco kon weer minuten maken en dat bleek al snel een prettige bijkomstigheid.

Vanaf de aftrap begon de wedstrijd gelijk al goed met een aanvallend Victoria Boys, die probeerde de Loenense defensie onder druk te zetten. Echter was die allert en wisten de spitsen van de gastheren goed aan banden te leggen. Ook Loenemark liet zich niet onbetuigd en probeerde met snelle uitbraken het vijandige doel te bestoken, echter was de scherpte er nog niet helemaal voor de goal. In de 9e minuut was er ook weer een goede aanval van de Loenermarkers, die dit keer niet goed werd verdedigd door de Victoria Boys defensie. Tjarco was er als de kippen bij om hier dankbaar gebruik van te maken (zoals een goede spits betaamd) en de rebound hard tegen de touwen te jagen:0-1. Een heerlijke vroege voorsprong die smaakte naar meer. Loenen kreeg in het hierop volgende kwartier wel een handvol kansjes, maar de scherpte onbrak in de eindpass of afronding. Victoria Boys probeerde met diepe cross passes de Loenense defensie te omzeilen, echter hield deze goed stand. In de 24e minuut kwam er weer zo'n aanval van Victoria Boys over onze linkerkant. Waar er bij de zijlijn werd geappeleerd (en gevlagd, niet terecht bleek later) voor buitenspel, stonden alle Loenemarkers te wachten op het fluitsignaal van de leidsman en schoot de aanvaller van Victoria Boys de bal maar hoog voor het doel. Echter kwam er geen fluitsignaal en werd de wedstrijd niet stil gelegd. Nu moest er toch maar iets met de bal gedaan worden. Deze kwam bij de eerste paal op de kruising. Omdat Matthew werd verrast door deze plotselinge spelvoortzetting (omdat er niet gefloten werd), kon hij de bal nog net genoeg beroeren om deze niet in de goal te laten vallen. De bal ging hierdoor weer omhoog en belandde, tot ieders verbazing, bij de tweede paal en viel net achter de doellijn: 1-1. Dit was toch wel even een domper die de Loenermarkers even moesten verwerken. In de 34e minuut kwam dan het antwoord van Loenermark. Na een mooie aanval over rechts werd Duncan aangespeeld door Tjarco op 30 meter van het doel. Duncan passeerde 2, 3 spelers en kwam in de zestien. Daar liet hij een onverwacht schot los van zijn linkervoet en passeerde hiermee 2 verdedigers en een verraste keeper in de korte hoek: 1-2. Nu was het Victoria Boys die zich weer moest zien te herpakken. Dit lukte aardig, mede door het slordige spel van Loenermark in deze fase.Er waren her en der wat kansje voor beide partijen, echter bleef de stand gehandhaafd tot aan de rust.

Nadat iedereen thee had gehad, zette Richard de puntjes nog even op de i in de rust. Meer concentratie in de passing en de veld bezetting en de linies beter op elkaar laten letten waren de tips. Dit was niet tegen dovemans oren gezegd en de spelers namen de tips ter harte. Echter was het wederom Victoria Boys dat aandrong op de gelijkmaker en moest Loenen in het eerste kwartier na rust vaker achteruit dan voorruit. In de 60e minuut kwam Eren in het veld voor Lars en hiermee werd de balans op het middenveld weer gelijk wat beter waardoor er meer rust kwam in het spel van Loenermark. Niet veel later kreeg Leon (terecht) een gele kaart wegens praten tegen de leidsman. Had iets te maken met:" je moet niet zoveel praten" zei de leidsman, waarop Leon counterde met " dan moet jij maar niet zoveel fluiten". Zo zie je maar weer eens Leon, zwijgen is goud en praten is een kaart in een bijna gouden kleur.......geel dus.

Dat de wissel effect had bleek een paar minuten later. Een aanval over meerdere schijven werd in de doelmond van de gastheren gebracht, deze trachten de bal uit te verdedigen, echter ging dit niet helemaal zoals gewenst. Tijmen, die nog mee was in de aanval, was als eerste bij de bal en kopte deze achter de vertwijfeld graaiende doelman van Victoria Boys: 1-3. Eindelijk de verlossende treffer voor Loenen en het verzet van Victoria Boys bleek heirmee definitief gebroken. Gelijk na de treffer kwam Casper in de 65e minuut in veld voor Duncan en ging Loenen vrolijk werder met aanvallen. In de 69e minut was het ditmaal Joost die als eerste bij een afvallende bal was en deze voor het intikken had: 1-4. Het drama voor de gastheren werd in de 75e minuut geheel compleet toen Jesse uit een corner de bal rechtsstreeks, zonder dat deze werd aangeraakt door iemand, bij de 2e paal binnen schoot met een schot laag over de grond: 1-5. De trainer had toen geen andere keus om Jesse een publiekswissel te geven voor de in grote getalen aanwezige Loenermark supporters. Hij mocht van het veld en in zijn plaats mocht Remco het laatste kwartier ook nog even zijn kunsten vertonen. De gastheren probeerden het nog wel, maar vonden beide keren een goed keepende Matthew op hun pad. In de 83e minuut mocht Leon dan naar de kant om plaatst te maken voor Kevin, die zo ook weer een paar minuten kon maken. Voor het wedstrijd resultaat had dit geen verdere gevolgen en daarmee bleef de eindstand op 1-5 voor Loenermark.

Een terechte overwinning en de weg naar boven is hiermee ingezet. In de kleedkamer werd er al voorzichtig iets met een platte wagen in de omschrijving geopperd door een aantal zeer positief ingestelde spelers, al denk ik zelf dat alle euforie een klein beetje naar het hoofd steeg bij deze personen (had misschien te maken met de nieuwe music booster die voor het eerst werd gebruikt vandaag in de kleedkamer of niet DJ Leon....).

Volgende week spelen we thuis tegen Heerde 2. Ik hoop dat er dan net weer zoveel publiek is als bij deze wedstrijd, want dat is wat je als speler toch het liefste hebt. Een mooie wedstrijd spelen voor een uitzinnige menigte....