Google analytics Toestaan Niet toestaan

Facebook Toestaan Niet toestaan

zondag 01-03-2020 Loenermark 2 behaalt overwinning na lange tijd zonder punten...

Heerde 2 (zon)

3 - 4

Loenermark 2

28'
Leon Wiggers (kopbal)
Assist: Joost Ogink
...
33'
40'
45'
Lars Pleket (schot)
... (intikker)
53'
60'
...
64'
... (schot)
81'
...
83'
...
84'
... (lob)
87'

Opstelling Loenermark 2

Vandaag was het eindelijk dan weer zover. Na een periode van stormen (Ciara, Dennis en Ellen) kon er dan eindelijk weer eens worden gevoetbald dit weekend. Toch waren de stormen toch nog ergens goed voor geweest, want de ziekenboeg was ondertussen al aardig leeg gestroomd. Dennis, Duncan en Tijs waren weer beschikbaar voor het 2e vandaag, alleen Matthew was nog geblesseerd aan zijn heup en was daardoor nog niet inzetbaar. Eindelijk weer eens een opstelling met wat te kiezen op verschillende posities.

Met de 3 bovengenoemde spelers in de basis, kwam het spel van Loenen weer op zijn oude niveau. Dit werd gelijk duidelijk in de eerste minuten van de wedstrijd. Loenermark gaf gelijk aan dat er vandaag niet minder dan 3 punten mee terug gingen naar Loenen. Er vielen in de eerste 15 minuten al gelijk 3 à 4 goede kansen voor de bezoekers te noteren, waarbij de kopbal van Tijs op een schitterende pass van Kevin het dichstbij was om tot doelpunt te worden bekroond. Echter ging deze kopbal rakelings langs de paal. Heerde kon hier 2 goede aanvallen tegenover zetten, 1x waren de gastheren dichtbij met een kopbal bij de 2e paal uit een corner en een bal werd van dichtbij op mirakuleuze wijze over het doel geschoten. Het was een wonder dat er dus na goed 25 minuten spelen nog niet gescoord was door een van beide partijen. Dit zou echter niet lang meer duren. In de 28e minuut kregen de bezoerkers een vrije trap halverwege de vijandelijke helft. Duncan ging achter de bal staan en bracht deze met een prachtige trap in de zestien. Hier kreeg Joost de bal op zijn hoofd, maar raakte deze niet vol. De bal ging richting doel en werd daarna door Leon zodanig goed geraakt met zijn hoofd, dat de keeper van Heerde geen antwoord hier op had: 0-1. Eindelijk, daar was die dan de verdiende voorsprong op dat moment.

Loenen begon het spel steeds meer naar zich toe te trekken en dikteerde de wedstrijd. Er werden goede aanvallen op de mat gelegd en het samenspel begon weer op de periode van het begin in de competitie te lijken. Het leek wel of het zelfvertrouwen van de ploeg met de minuut steeds groter werd. In de 40 minuut werd een van deze aanvallen gepromoveerd tot corner. Deze werden weer genomen door vaste cornerspecialist Duncan. Op de inzet van Joost had de Heerdense doelman nog een antwoord, maar de rebound van onze eigen windhoos Dennis was hem toch te machtig en dus moest de Heerdense defensie voor de 2e maal in korte tijd de bal weer uit het netje halen: 0-2. De Loenense formatie kreeg de smaak te pakken en probeerde het duel nog voor rust op slot te gooien. Dit lukte ook op slag van rust. Na een veroverde bal op het middenveld, werd Joost weg gestuurd op de vijandige helft. Hij liep 2 verdedigers van Heerde er uit en stak de bal naar de op de andere zijde mee gelopen Lars, die koelbloedig afronden en voor een ruststand van 0-3 zorgde.

Dit mocht niet meer fout gaan. In de rust werd de thee werd genuttigd en de eerste 45 minuten doorgenomen wat er goed ging en wat nog beter moest. Iedereen was weer allert en nu zouden we laten zien, dat we een wedstrijd verder ook uit kunnen spelen. Na het begin signaal van de 2e helft begon Heerde gelijk meer druk op de Loenense defensie te zetten, maar deze speelde zich elke keer goed onder de druk uit. In de 53e minuut zou dit ook weer het geval zijn, echter had Hidde ditmaal een aanname te veel nodig om de bal diep te spelen en kon de spits van Heerde nog een voet tegen de bal krijgen. Hierdoor caramboleerde de bal richting het 5 meter gebied en kon de Heerdense spits de bal eenvoudig in het doel schieten : 1-3. Hier had men even geen rekening mee gehouden aan Loenense zijde en gelijk was iedereen weer scherp. Heerde probeerde de aansluit treffer te forceren, maar de Loenense defensie gaf geen krimp. Bij een van deze aanvallen in de 60e minuut werd de bal door Loenen heroverd ter hoogte van de middenlijn door Tijs. Die zag op zijn beurt Joost vrij staan en stuurde deze met een strakke pass richting het doel van Heerde. Joost op zijn beurt zag de vrijstaande Duncan weer en bediende hem op maat, waarna Duncan heerlijk uithaalde en de Heerdense doelman kansloos liet op zijn inzet: 1-4. Dit mocht toch niet meer fout gaan.

Vlak na zijn doelpunt raakte Duncan gebleerd aan zijn enkel in een duel om de bal en werd hij in de 62e minuut vervangen door Jordey. Die ging in de achterhoede spelen op de plek van Leon, die op zijn beurt weer doorschoof naar het middenveld. Loenen bleef druk houden op de Heerdense defensie en kwam een aantal keren aardig dicht bij een doelpunt, maar de paal en een redding van de Heerdense doelman zorgen ervoor dat Loenermark de score niet verder kon ophogen. In de 68e minuut kwam Pepijn in het veld voor de moe gestreden Leon (of zat het weekendje weg hem nog in de weg...). Hiermee krijg de aanvalst lust van Loenermark weer een extra boost. Dit resulteerde in 4 hoekschoppen, 2 afstandschoten en 1 vrije trap, die door Kevin net werd overgeschoten (waar hij tegen Beekbergen nog schittenrend de bal in de boven hoek had geschoten). ook Pepijn van afstand en zelfs onze Messi kregen nog een mogelijkheid om de scoren verder te vergroten, maar helaas werden deze kansen niet omgezet in doelpunten.

In de laatste 15 minuten probeerde Heerde er nog een slot offensief tegenaan te gooien, maar overtuigend ging dat niet. Totdat in de 81e minuut een bal op het middenveld in een keer dwars door de verdediging werd gespeeld tussen beide centrale verdedigers door en dit door de Heerdense spits netjes werd afgewerkt tot doelpunt: 2-4. Ook de snel uitgelopen Hidde kon dit niet meer voorkomen. Dit was het sein voor Heerde om er nog een schepje bovenop te doen. Het spel werd hierdoor ook wat feller en verhit, wat resulteerde in een aantal gele kaarten. Een daarvan was voor Kevin, die iets te fanatiek een duel aanging volgens de leidsman. Kevin was het daar niet mee eens en wilde dit duidelijk maken aan de scheidsrechter met zijn strakke blik. Toen hield iedereen op de bank bank wel even zijn adem in (Kevin had n.l. in de eerste wedstrijd tegen Beekbergen hiervoor ook al eens geel gekregen) en riepen ook tegen Kevin, dat hij maar gauw de andere kant op moest kijken. 3 minuten voor tijd wilde Hidde een bal uitschieten, maar raakte deze niet lekker zodat deze voor de voeten van een speler van Heerde viel in de middencirkel. Die bedacht zich niet en lobte de bal (mede door de wind) over de ver voor zijn goal staande Hidde heen en bracht de stand daarmee op 3-4 met nog een paar minuten te spelen.

Nu moest Loenermark toch nog vol aan de bak om de 3 punten mee naar huis te nemen. Ook gezien het feit dat de scheidsrechter maar liefst 8 minuten blessuretijd bij telde (waar hij die in eens vandaan haalde ....). Het werden nog een paar hectische minuten waarbij Heerde de kans op de gelijkmaker kreeg, maar niet benutte en Loenermark in de tegenaanval de wedstrijd op slot kon gooien, maar Lars kon de bal van afstand net niet genoeg richting en kracht mee geven om deze in het lege doel te laten belandden. Hiermee was het laatste wapenfeit van de wedstrijd gespeeld en floot de scheidsrechter voor het einde van de wedstrijd. Al met al een prima wedstrijd van de Loenense formatie, met een terechte uitslag en 3 punten die werden bijgeschreven bij het totaal. Hiermee staan we in een keer weer op de 8e plek (vanaf de 11e) en kunnen we langzaam weer naar boven kijken.

Volgende week de uitwedstrijd tegen Diepenveen, waar thuis na een spannende wedstrijd 3-3 werd gespeeld (in de laatste minuut).