Corona maatregelen bij Loenermark

Vanaf zaterdag 5 juni zijn de volgende voetbalzaken weer mogelijk:

• Het is voor jeugdvoetballers weer mogelijk om wedstrijden te spelen tegen teams van andere verenigingen.
    • Het betreft jeugd tot en met 17 jaar, vanaf 5 juni worden er wedstrijden gespeeld in de Regio Cup.
  • Senioren mogen onderling trainingswedstrijdjes spelen bij de eigen vereniging zonder beperking in en zonder dat er onderling 1,5 meter afstand gehouden hoeft te worden.
    • Buiten de trainingen, geldt de 1,5 meter boven de 13 jaar wel!
  • Op sportaccommodaties die alleen open zijn voor sporters en benodigde vrijwilligers mogen de buitenterrassen onder voorwaarden open voor degenen die op de accommodatie aanwezig mogen zijn.
    • Vanaf 5 juni mogen spelers die getraind hebben, op het terras/binnen plaatsnemen met in acht neming van de daarvoor geldende regels.
  • Kleed- en doucheruimtes mogen weer open.
    • Voor iedereen van 13 jaar en ouder geldt daarbij wel dat er 1,5 meter afstand in acht genomen moet worden.
  • Geen publiek toegestaan op de sportaccommodatie.
    • Ouders/Verzorgers die spelers vervoeren naar uitwedstrijden in de Regio Cup vallen onder teambegeleiding en mogen dus op de sportaccommodatie aanwezig zijn. Beperk daarbij wel zoveel mogelijk het aantal "vervoerders

Verzoek aan trainers om na de laatste training te zorgen dat:

• de ballencontainer is afgesloten;
      • de veldverlichting is uitgedaan;
      • de buitendeur bij de kleedkamers is afgesloten.

Voor overige vragen en onduidelijkheden is Timon Luesink, het aanspreekpunt.

Regels tot en met 4 juni

Per woensdag 19 mei  is het volgernde weer mogelijk:

Trainen in teamverband tot en met 26 jaar;

Voor en na het trainen gelden voor spelers vanaf 13 jaar de 1,5 meter afstand regel, alsmede de maximale groepsgrootte van 2 personen.

Andere activiteiten (sociale gathering na het trainen) op het Lonapark is helaas nog niet mogelijk.

Wat kan er nog niet voor alle leeftijden:

• clubhuis, inclusief kleedkamers en douches zijn gesloten;
  • alle wedstrijden gaan niet door;.
  • toeschouwers zijn niet welkom;
  • gebruik van gezamenlijke bidons en doorgeven van hesjes is niet toegestaan.

Wat mag voor alle spelers ouder dan 26 jaar?

Om groepsvorming en sociale contacten te verminderen en het aantal reisbewegingen te reduceren zijn er nieuwe maatregelen voor sport. In het kort zijn de spelregels voor het sporten:

• Sporten voor volwassenen is alleen toegestaan als het mogelijk is om onderling 1,5 meter afstand te houden;
  • Voor buitensporten geldt een maximum van 30 personen per groepje (exclusief instructeur);
  • Partijvormen zijn niet toegestaan;
  • Voor en na trainingen is de maximale groepsgrootte van 2 personen ook van toepassing;
  • Het bestuur houdt zich het recht voor om bij niet naleven van de regels de trainingen te stoppen.

Verzoek aan trainers om na de laatste training te zorgen dat:

• de ballencontainer is afgesloten;
  • de veldverlichting is uitgedaan;
  • de buitendeur bij de kleedkamers is afgesloten.

Voor overige vragen en onduidelijkheden is Timon Luesink, het aanspreekpunt.