Zwaluwen Jeugd Beker O13 2e ronde Groep 5 01

Oranjesingel 22
6981GZ
DOESBURG
tel. 0313-472476

Nadat we de poulefase van de beker als eerste wisten te eindigen en in de daaropvolgende knock-out fase ten koste van een 3-2 overwinning op Robur et Velocitas nog een ronde verder kwamen wachtte vandaag een bezoek aan SC Doesburg JO13-1. Een ploeg waar we eerder in de competitie met 6-1 van verloren, de meeste spelers hadden niet al te hoge verwachtingen vandaag.
We begonnen uitermate zwak en gaven het sterke Doesburg alle gelegenheid om te combineren. We verloren ook veel makkelijke duels en zo stond het na vijf minuten 3-0 voor de thuisploeg. Beetje bij beetje kwamen wij iets verder van ons doel te spelen en trapte Doesburg het gaspedaal iets minder hard in. Nog voor rust maakten wij uit een mooie hoekschop de 3-1 waardoor er wat hoop ontstond.
De tweede helft probeerden we aan te vallen en hoewel we een paar kansjes creëerden wisten we niet echt een vuist te maken tegen de sterke defensie van Doesburg. Ze scoorden nog drie keer waardoor we met dezelfde stand als in de competitie van het veld afstappen: 6-1.
Voor ons was het weer een heel leerzame wedstrijd waarin de spelers onbewust leerden om in een ander systeem dan 4-3-3 te spelen, waarin één van de meiden een specifieke opdracht meekreeg(en dit goed uitvoerde) en waarbij sommigen op een totaal nieuwe plek stonden(en dit goed uitvoerden)!

Volgende week spelen we weer thuis. Dan tegen DVC'26/Sprinkhanen JO13-4, helaas vanwege Corona maatregelen zonder thuispubliek.

Speler van de week: Dylan, het was eigenlijk de bedoeling dat hij één helftje zou keepen. Maar in overleg met de begeleiding wou hij ook de tweede helft wel keepen. De rest van de spelers kon dit zichtbaar waarderen. Bovendien keepte hij ook nog eens uitstekend!

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!