Zwaluwen Jeugd Beker O13 1e ronde Groep 5 01

Lonapark 5
7371EH
LOENEN GLD
tel. 055-5052470

Hoewel de jongste pupillen nog moesten wachten op de nieuwe fase indelingen en de junioren al waren uitgeschakeld voor de beker, was het rond een uur of elf toch behoorlijk druk op het Lonapark. Er stond slechts één wedstrijd op het programma. Misschien zorgde dat juist voor extra aanloop, want er stonden hele families langs de kant. Broertjes en zusjes hoefden natuurlijk niet in actie te komen.
Zij kregen een leuke wedstrijd voorgeschoteld waarbij al snel zichtbaar was dat de teams niet veel voor elkaar onder hoefden te doen. Na een 1-0 ruststand was de verwachting dat er in de tweede helft meer doelpunten zouden vallen. Want hoewel wij best wat kansen creëerden, was Robur een aantal keer dichtbij een gelijkmaker. Wij gaven ook wel heel veel ruimte weg.
In de tweede helft kwamen de Apeldoorners door een van richting veranderd schot op gelijke hoogte. Maar nog geen minuut later stonden we weer op voorsprong(2-1). We gingen op jacht naar een grotere voorsprong en kregen gigantische mogelijkheden. En tja, ben je zelf niet secuur in het afwerken dan valt het doelpunt vaak aan de andere kant. Dit cliché bleek ook dit keer waar. Weer was het een schot dat door een verdediger van ons van richting werd veranderd(2-2). Het was goed om te zien dat we bleven geloven in de winst en een paar minuten voor tijd kregen wij een strafschop die hard werd binnen geschoten(3-2). Daarmee was de wedstrijd wel beslist en gaan we weer een ronde verder in de beker. De spelers vonden het erg leuk dat er zoveel publiek kwam kijken. Misschien zorgde dat wel net voor het extra steuntje in de rug.
Volgende week spelen we een competitiewedstrijd op bezoek bij DVC'26.

Speler van de week: Mika, iemand die steeds taakbewuster gaat spelen en zich goed aan zijn positie houdt. Maar ook een jongen die aan bied om te helpen bij het organiseren van het mini toernooi van vorige week of een keer spelbegeleider bij de jongste ppupillen wil zijn.

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!