N. Halitovic

Accommodatie

Onbekend

Opstelling Loenermark 2

Vandaag de laatste wedstrijd voor de winterstop uit tegen K.V.C.O. 2 uit Vaassen. Ook vandaag waren er vooraf weer de nodige mutaties in de selectie. Dennis en Lars waren beide afwezig, Eren en Duncan waren geblesseerd. Daarvoor deden Rowin W.,  Tijs (voor het eerst sinds een paar weken) en Fabian van de JO19-1 mee om de selectie weer kompleet te maken.

Het begon al niet lekker in Vaassen, omdat ondergetekende wat moeite had om in de kleedkamer te komen met de rolstoel (mede door het natte weer en de iet wat hoge drempels bij de deur), waardoor e.e.a. wat vertraging op liep voorafgaand aan de wedstrijd. Nog voordat de wedstrijd was begonnen was er al weer een tegenvaller. Tijs ondervond nog te veel hinder van zijn enkel en kon zodoende niet spelen. Voor hem kwam Jordey in de plaats te spelen op het middenveld en was er nog maar 1 wissel over voor de wedstrijd.

Die was nog geen 2 minuten begonnen of de volgende tegenslag bood zich al weer aan in de vorm van een tegentreffer. Na een goed genomen corner van K.C.V.O. kon Loenermark de bal niet wegkrijgen uit de 16 en in de daarop volgende scrimmage werd er door de gastheren geprofiteerd: 1-0. Het duurde hierna wel even voordat de Loenenaren van de schrik bekomen waren. Aangezien de gastheren ook niet veel verder kwamen dan de 16 meter, speelde de wedstrijd zich in het eerste half uur voornamelijk af op het middenveld. Er waren wel wat kleine mogelijkheden, maar de scherpte ontbrak bij Loenen om er gevaarlijk door te worden.

Na goed een half uur spelen was Joost in eens dicht bij de gelijkmaker. Uit een goede corner kopte hij richting de 2e paal, maar een voet van de Vaassense doelman kon erger voorkomen voor de gastheren. Zo werd dan ook de rust bereikt met de 1-0 stand.

In de rust werd er een omzetting gedaan. Jordey wisselde van plek met Leon in het hart van de verdediging en Leon kwam op zijn beurt weer op het middenveld te staan. Dit bleek een juiste zet te zijn, want gelijk aan het begin van de tweede helft begon Loenermark steeds beter te spelen en de druk op het Vaassense doel te vergroten. Pogingen van Tjarco, Casper en Rowin hadden echter niet het gewenste resultaat. Op die momenten heb je net dat kleine beetje geluk nodig en dat was vandaag helaas bij ons niet aanwezig.

Na goed 10 minuten spelen moest Tijmen het veld geblesseerd verlaten, nadat hij verkeerd terecht was gekomen op de voet van een tegenstander na een kopduel op de middenlijjn. Voor hem kwam Fabian in het veld op de plek van Leon, die weer terug verhuisde naar het hart van de defensie. Door de wissel was de organisatie bij Loenermark net even niet scherp en kon K.C.V.O. hier nog in de zelfde minuut gebruik van maken en schoot de 2-0 tegen de touwen.

Loenermark zette nog wel aan om de aansluittreffer te maken, maar echte kansen konden er niet worden gecreëerd. Toen in de 66e minuut K.C.V.O. uit een counter wel heel gemakkelijk aan een strafschop kwam (Leon zou iemand in de rug hebben geduwd, maar de scheids stond veel te ver om dit goed te kunnen zien) en deze werd benut, ondanks dat Matthew er weer dicht bij zat: 3-0. De wedstrijd leek gespeeld en dat bleek ook wel uit het verdere verloop van de wedstrijd. Aan beide kanten werd er eigenlijk niet meer echt aangedrongen op een goal. Was dan de gifbeker al helemaal leeg? Nee helaas, vlak voor tijd moest Kevin het veld nog verlaten, nadat hij na een sprint over 60 meter iets te veel van hem had geëist en niet meer verder kon spelen. Omdat er geen wissels meer waren zouden de laatste 4 minuten met 10 man gespeeld moeten worden, echter had de scheidsrechter dit al gezien en floot de wedstrijd af.

Conclusie voor de eerste seizoenshelft... Aardig spel in sommige wedstrijden, als niet iedereen fit of aanwezig is wordt het wel lastig om goed tegenstand te bieden, nog geen stabiele lijn te zien, maar er gloort wel hoop achter de horizon. Er zijn een paar goede wedstrijden gespeeld tegen betere tegenstanders met daarbij ook het behorende resultaat. Echter hebben we nog wel moeite met de wedstrijden waar we het tempo niet hoog kunnen houden en de tegenstander de (op papier) mindere is van ons. Met 11 punten uit evenzoveel wedstrijden doen we het al wel beter als de vooraf gaande jaren en na de winterstop zullen we ook wel weer laten zien waartoe we in  staat zijn, als alles en iedereen weer fit en aanwezig is om te spelen.

Tot slot wil ik iedereen fijne feestdagen en een goede jaarwiseling wensen. En we hopen jullie op 2 februari 2020 weer te zien op het Lonapark voor de start van de 2e seizoenshelft. En hoe kun je die niet beter beginnen dan met de derby thuis tegen Beekbergen 2. Tot dan...