1 september 2019 10:00

Accommodatie

Onbekend

Opstelling

Zondag 1 september was het dan zover. De eerste officiële wedstrijd van het nieuwe seizoen. Na alle vakantie perikelen en de nodige trainingen voor het eerst weer om het "echie" spelen. Tegenstander van vandaag was PAX 2, dat in de res. 2e klasse uitkomt.

Voor de nieuwe staf was dit een uitgelezen mogelijkheid, om te kijken hoe de zaken er voor stonden na de inspanningen van de afgelopen weken. Vol goede moed werd er aan de wedstrijd begonnen met een elftal dat nog niet in deze samenstelling had gespeeld. Dit bleek ook wel na de eerste 45 minuten uit de ruststand van 0-5. Deze kwam voornamelijk uit het feit dat de persoonlike foutjes die, begrijpelijk, nog werden gemaakt, feillos werden afgestraft door onze gasten. Neem hierbij ook nog het gegeven, dat na de 0-2 er bij sommige spelers al weer doemscenario's opspeelden van afgelopen seizoen. Het enige wat wij hier tegenover konden zetten was een goede mogelijkheid voor Jordey op de 1-2, maar helaas ontbrfak het aan scherpte in de afronding. Al met al moet en kan het nog wat beter, maar voor een eerste wedstrijd waren er gelukkig ook wel wat goede punten te zien in het spel.

Voor de 2e helft werd er een iets ander strijdplan geformuleerd en dat gaf gelijk meer vertrouwen aan het team. Maar ook hier werden de foutjes nog steeds afgestraft al bleef dit gelukkig wel beperkt tot nog maar 2 tegentreffers deze helft. Het voetbal wat we zelf lieten zien, was i.i.g. veel beter dan in de eerste helft. Doordat Tjarco in de ploeg kwam, waardoor Joost een positie zakte, kregen we een beter spelaandeel en ontstonden er een handvol mogelijkheden, echter was de scherpte in de eindfase niet voldoende om deze in doelpunten om te zetten.

Eindconclusie: een terechte nederlaag (0-7), maar met genoeg aanknopingspunten om volgende week uit tegen EDS er wel een wedstrijd van te maken.