8 september 2019 11:00

Accommodatie

Onbekend

Opstelling Loenermark 2

Vandaag de 2e bekerwedstrijd uit tegen EDS 2 uit Ellecom en de volgende test in de voorbereiding.

Met de wedstrijd van vorige week nog vers in het geheugen, werd er nu meteen vanaf het begin gekozen voor een 4-4-2 opstelling. Dat dit een juiste keuze was, bleek al gauw uit het spelbeeld. Toch was het EDS dat als eerste het net liet bollen. Door een verkeerde keuze van onze keeper, kon er door een EDS aanvaller geprofiteerd worden en zomaar de 1-0 in de touwen gejaagd worden. Een domper voor het team, maar de rug werd gerecht en nog geen 4 minuten later lag de bal aan de andere kant al in het netje. Na een goede diepte pass van Dennis, liet Casper zijn hielen zien aan de EDS defensie en scoorde hij beheerst met een lob over de keeper de gelijkmaker: 1-1. Na deze treffer was het Loenermark die het spelbeeld bepaalde en met regelmaat probeerde om de keeper van EDS te passeren en na goed 20 minuten spelen dachten we dit ook te doen. Na goed doorkomen van Kevin op rechts, leverde hij een perfecte voorzet af op Casper die de 1-2 voor het intikken had. Echter inplaats van de bal in het doel te koppen, probeerde hij dit met zijn voeten en ging de bal omhoog i.pv. in het doel. Gesterkt door deze kans bleef Loenermark drukken om de treffer alsnog te maken.

Echter wat er zo vaak gebeurt in zulke situaties, werd er aan de andere kant gescoord. Door niet goed uitverdedigen in de 28e minuut werd de spits van EDS zomaar vrij voor Matthew gezet, die kansloos was op het schot en zodoende voor de 2e keer naar het net moest om de bal eruit te halen: 2-1. De druk op EDS werd hierna iets opgehoogd en dit leverde in de 39e minuut (vlak na de wissel van Roy voor Jordey die naar de kant moest met een zere enkel) een schitterende aanval over rechts op. Met goed combinatiespel werd Tom in de 16 aangespeeld door Levi en had een goede kans om zelf te schieten (wat iedereen ook verwachte). Echter in plaats van een schot, speelde hij de bal terug op de geheel vrijstaande Levi en die ronde beheerst af: 2-2. Een volkomen terchte stand gezien het wedstrijdbeeld. Helaas werd dit vlak voor rust teniet gedaan door een communicatie stoornis, waardoor in de 45e minuut er een doelpunt viel voor EDS: 3-2.

In de rust werd e.e.a. nog eens goed doorgenomen en kwamen Leon en Fabian in de ploeg voor Niels en Duncan. Ook nu werd er vanaf het fluitsignaal weer druk gezet op de EDS defensie. Hierdoor moest EDS af en toe een overtredinkje maken om de Loenense aanvalsdrift te temperen en een van deze overtredingen leidde in de 61e minuut tot een vrije trap op ongeveer 25 meter van het vijandelijke doel. Dennis besloot om de keeper eens te testen en schoot de bal door de muur op het doel. De keeper kon deze bal eigenlijk goed aanzien komen, maar tot ieders verbazing liet hij de bal tussen zijn benen doorglippen en lag deze ineens in het net: 3-3. Een terechte stand op dit moment, maar Loenermark wilde meer. Ook EDS zette aan, maar ditmaal was de Loenense defensie elke keer allert en konden elke aanval onschadelijk maken. Aan de andere kant waren er ook verschillende mogelijkheden voor Loenermark, maar schorte het in de afronding nog wat aan precisie. Totdat in de 70e minuut Leon eens besloot aan te halen van net buiten de zestien na een passje van Casper en de keeper kansloos liet door de bal in de verre bovenhoek te schieten: 3-4. Hiermee was het verzet van EDS gebroken. In de laatste 20 minuten kon de scoren nog verder worden uitgebreid, maar pogingen van Casper, Levi en Dennis vonden helaas het net niet. In de 80e minuut moest Remco het veld nog geblesserd verlaten en kon Jordey nog weer even 10 minuten meedoen. Voor de stand had dit verder geen gevolgen en kon er na 90 minuten voetballen, voor het eerst sinds lange tijd weer eens een overwinning gevierd worden (hoe ging dit ook al weer...).

Al met al een geslaagde ochtend en op naar Vorden volgende week, om de ingeslagen weg verder te bewandelen...