E. (Erik) Oldenhave

Accommodatie

Onbekend

Opstelling Loenermark 2

Vandaag waren we voor onze 3e en laatste bekerwedstrijd in de poule op bezoek in Vorden. Doordat er een aantal spelers nog op vakantie waren en/of niet beschikbaar, gingen we met een behoorlijk uitgedunde selectie richting Vorden met aanvulling vanuit de A1 door Fabian en Twan. Gelukkig was de tegenstander het ook met ons eens om de wedstrijd als oefenwedstrijd te zien (beide teams konden geen ronde verder meer komen), zodat we vandaag gewoon konden doorwisselen (helaas werd hier al vroeg een stokje voor gestoken, lees verderop...).

Na de warming-up begonnen we vol goede moed aan de wedstrijd, maar meteen vanaf het beginsignaal was het al gauw Vorden die het wedstrijdbeeld dicteerde. In de 4e minuut lag de bal al bij ons in het netje doordat Roy een voorzet onfortuinlijk tegen zich aan kreeg op 2 meter voor de doellijn bij de 2e paal en de bal daardoor in het doel belandde: 1-0. Dat was gelijk al een domper die verwerkt diende te worden. In de 15e minuut moest Fabian al geblesseerd het veld verlaten en kwam Twam voor hem in de plaats te spelen. Gelijk werd e.e.a. omgezet, waardoor er door Loenen weer werd getracht er een wedstrijd van te maken. Dit lukte aardig, want vanaf de 25e minuut was het Loenermark dat de wedstrijd bepaalde. Met goed positiespel en scherpe plaagstootjes vanaf de vleugels kwam er in de 30e minuut uit zo'n aanval een goede pass van Casper, die Duncan vond in het vijandige 16 meter gebied. Die bedacht zich geen moment en vuurde een gedekt schot af richting het Vordense doel, waar hun doelman geen antwoord op had: 1-1, een terechte stand gezien het wedstrijdbeeld tot nu toe. Het was daarna Loenermark wat aandrong op de voorsprong, maar in 3 goede pogingen om de score verder te doen oplopen, moesten we 3 maal zien dat in de laatste fase voor het doel we steeds een mannetje te kort hadden om succesvol te kunnen zijn. Dus met een gelijke stand werd de rust in gegaan.

Gezien de laatste 20 minuten van de 1e helft, werd er vol verwachting gestart met de 2e helft. En hoe snel het spel zich kan veranderen bleek al snel in de eerst volgende 10 minuten. In de 49e minuut werd er niet goed gereageerd op een ingooi van onszelf, waardoor Vorden in balbezit kwam en deze goed afronde door de ontstaande verwarring aan Loenense zijde: 2-1. En nog geen 6 minuten later in de 55e minuut werd er een bal voor gegeven, die eigenlijk in niemandslands stuiterde, maar vervolgens na de stuit via de binnenkant van de 2e paal tussen de lijnen ging. Matthew reageerde nog wel heel snel, maar volgens de scheidsrechter en onze altijd eerlijk vlaggende Gerard was de bal toch achter de lijn geweest, waardoor de stand naar 3-1 ging.

Vanaf dat moment kwamen we niet meer in de gelegenheid om de boel om te draaien en liep Vorden al snel uit naar 5-1 door treffers in de 60e en 65e minuut. Omdat er geen mogelijkheid meer was om te wisselen en een aantal spelers wat last kregen van de inspanningen, werd er besloten om ver in te zakken om de score niet onnodig hoger te laten uitvallen. Dit lukte ons goed, totdat in de laatste minuut de bal op de stip belande door een vermeende handsbal van een Loenense verdediger. Vorden liet dit buitenkansje niet onbenut en liet zo de eindstand van 6-1 noteren. Vandaag kun je dus concluderen de deze tegenstander een maatje te groot is, als we niet scherp genoeg zijn en er een aantal bepaalde spelers niet bij zijn.

Volgende week zijn we weer zo goed als compleet en dan moeten we laten zien dat dit slechts een incident is en in de wedstrijden vanaf nu een beter verloop laten zien, met daaraan gekoppeld het bijbehorende resultaat. Dan is het lekker dat de eerste competitie wedstrijd gelijk een derby is (uit tegen Beekbergen 2), zodat de extra motivatie voor een resultaat niet moeilijk op te roepen zal zijn.