Het betalen van het lidmaatschap hoeft geen probleem te zijn

25 mei 2023 17:45

KNVB

Door structurele armoede of onverwachte omstandigheden op financieel vlak, zijn sommige kosten soms niet meer op te brengen. Daardoor wordt er in het uitgavepatroon geschrapt en kan het zijn dat sport komt te vervallen.

Wij vinden dat iedereen moet kunnen sporten. Daarom heeft de KNVB samen met ING het programma ‘Niemand Buitenspel’ geïntroduceerd. Hiermee willen we iedereen die dat nodig heeft, helpen om te blijven voetballen. Er bestaan namelijk diverse, lokale regelingen die uitkomst kunnen bieden.

Financieel contactpersoon binnen jouw vereniging
Veel verenigingen hebben een financieel contactpersoon aangesteld die je verder kan helpen. Zij maken je op een laagdrempelige en vertrouwelijke manier wegwijs in allerlei bestaande regelingen. Kijk op de website van jouw vereniging of er een financieel contactpersoon is of stuur een mail naar [email protected]. Mocht je zelf interesse hebben om de rol van financieel contactpersoon te vervullen, geef dat aan bij jouw vereniging.

Meer weten of direct regelingen vinden?
Ook zonder financieel tussenpersoon, kan je gemakkelijk inzicht krijgen in de regelingen die voor jouw situatie beschikbaar zijn via onze speciale website. Hier kun je ook in contact komen met de landelijk financieel contactpersoon vanuit ING die je verder kan helpen.

Bekijk hier alle landelijke en lokale regelingen

Voetbal is voor iedereen
Ken je iemand die het financieel wat lastiger heeft en daardoor overweegt te stoppen met voetbal? Of is er iemand in jouw omgeving die niet kan beginnen met voetbal, omdat daar financieel geen mogelijkheden voor zijn? Stuur deze mail dan aan hen door. Samen zorgen we dat niemand buitenspel staat en iedereen kan voetballen bij een lokale amateurvereniging!

Met sportieve groet,
​​​​​​​KNVB