Uit de bestuurskamer

3 april 2023 19:15

Het bestuur informeert:
(Onderwerpen die al op de website geplaatst zijn worden hier niet herhaald.)

Het bestuur van Loenermark wil haar leden graag op de hoogte houden van de lopende zaken binnen de vereniging. Daarom publiceren we van iedere bestuursvergadering de zaken waar het bestuur mee bezig is op onze website.

Onderwerpen die ondertussen al op de website geplaatst zijn worden in dit artikel niet herhaald.

De nieuwe handendrogers, voor de toiletten in de kantine, worden naar verwachting tweede helft mei geleverd.

Op basis van ervaringen is besloten de temperatuur in de kantine op trainingsavonden en in de weekenden eerder op te schakelen. Het systeem kent alleen  een 7-daags programma. Er is ook geen '+' versie die dit heeft. De installateur is gevraagd LM op de hoogte te houden mocht de optie beschikbaar komen.

Nu de voormalige commissiekamer weer heringericht is naar commissiekamer hebben we een tekort aan opslagruimte. Met name voor spullen van de Kantinecommissie en de Activiteitencommissie. Daarnaast liggen er nog steeds spullen van de OHC buiten die eigenlijk naar binnen moeten. Binnen bestaande opslagruimtes kan er geen goede oplossing gevonden worden.  Het bestuur heeft besloten om 2 stuks gebruikte 20FT containers aan te schaffen. 1x voor KC/ACT-CIE en 1x voor trainingsballen.

De vrijwilligers bedankavond is vastgesteld op zaterdag 29 april a.s. Het zal een ouderwetse feestavond worden met een hapje en een drankje. Meer info volgt zsm.

De G-commissie werkt aan de technische staf invulling voor volgend seizoen. Aanvulling is welkom, ook als invaltrainer.

Afgelopen maand en deze maand heeft LM weer een G-voetbal seniorentoernooi verzorgd. Scheidsrechters waren wederom spelers uit het 1e en 2elftal, dit wordt zeer gewaardeerd.

7 april gaat er weer gecollecteerd worden voor Fonds Gehandicapten Sport. Van de opbrengst komt 50% rechtstreeks ten goede aan de g-voetballers van LM

De voetbaltechnische commissie is voor LM op zoek naar een trainer voor het 2e eftal.

De kantinecommissie is blij om te kunnen melden dat het rooster van de bardienst tot het einde van het seizoen zo goed als rond is. Het is goed om te zien dat we inmiddels alweer 4 vaste groepjes hebben voor de zondagmiddag. Hartelijk dank aan iedereen die hier aan heeft bijgedragen. Voor de zaterdagmiddag zijn we nog op zoek naar mensen die zo af en toe eens een dienst  willen draaien.

Dinsdag 21 februari hebben we een hele prettige en constructieve vergadering gehad met de kantinemedewerkers. Deze vergadering was bedoeld om de kantinemedewerkers te informeren maar ook om met elkaar in gesprek te gaan. Hier werd goed gebruikt van gemaakt. De bedoeling is om dit 2 keer per jaar te doen.

Besloten is om de gehaktballen van de slager alleen nog door de weeks in te zetten en de ballen in jus op zondag te blijven gebruiken. Reden hiervan is dat de gehaktballen van de slager per 5 stuks ontdooid kunnen worden in de magnetron en daardoor zorgen voor meer gemak en flexibiliteit. (en minder bederf) De ballen in de jus werken voor de kantinemedewerkers net wat sneller, wat op een zondag dan weer erg gewenst is. Dit ook in overleg met de aanwezig kantinewerkers op 21 juni.

De handleiding voor kantinemewerkers, geschreven door Henk van de Beld, is inmiddels gereed en ligt in tweevoud in de kantine. De kantinemedewerkers is gevraagd de handleiding door te nemen en aanvullingen cq correcties te melden bij Henk.

De lekkage in de kelder is zeer waarschijnlijk grondwater dat dagelijks opgezogen moet worden. Er wordt in klein comité gekeken hoe dit opgelost kan worden.

De dakrenovatie aan buitenkant grotendeels afgerond. Samenwerking met Roofing Service is als bijzonder prettig ervaren. De volgende stap is de binnenkant.

De OHC voorziet problemen met het dak van de kleedkamers 3 tot en met 7. De OHC zal dit komende zomer in eigen beheer de benodigde maatregeling nemen om de problemen op korte termijn te voorkomen.

Het volgen van het 2 jarig bemestingsplan natuurgrasvelden heeft positief effect op het gras. Q1 2024 worden opnieuw grondmonsters genomen. Dit jaar compost, wordt jaarlijks gebeuren. In het voorjaar wordt advies ingewonnen mbt doorzaaien/verticuteren.

NL-Doet was een succes. Gelukkig mochten we rekenen op een mooie groep vrijwilligers die samen een groot aantal klussen hebben gedaan. Dank aan iedereen die aanwezig was om de handen uit de mouwen te steken.

De OHC gaat zich oriënteren op een accu bladblazer. Dit vanwege hoge kosten brandstofverbruik en geluidsoverlast.

De OHC heeft de aanschafkosten van een robot-belijner bekeken. Het product is echter relatief nieuw. LM heeft (te) weinig velden in relatie tot de hoge aanschafprijs. Besloten voorlopig te wachten met deze aanschaf.