Loenermark ontvangt Uniek Sporten Certificaat

28 maart 2022 10:45

G-Voetbalcommissie

Steeds meer sportaanbieders zetten zich in voor sporters met een beperking. Het toegankelijk maken van sport voor mensen met een beperking vraagt om andere kennis, maatregelen en aanpassingen dan voor de reguliere sporter. Maar niet voor alle sporten zijn dezelfde aanpassingen nodig. Met het Uniek Sporten Certificaat worden de inspanningen van de sportaanbieder zichtbaar gemaakt en weten sporters waar ze welkom zijn.

Iedereen moet kunnen sporten bij een sportvereniging, ook als je een beperking hebt. Veel sportverenigingen hebben het sportaanbod en het complex al aangepast om sporters met een verstandelijke en/of lichamelijke beperking te verwelkomen.

Loenermark heeft als eerste in de gemeente Apeldoorn het Uniek Sporten Certificaat ontvangen. Een bijzonder moment waarmee Loenermark laat zien dat wij ons sportaanbod voor sporters met een beperking goed op orde hebben.

Remke, beweegconsulent Uniek Sporten bij Sportservice Apeldoorn (Accres): "Het doel van het Uniek Sporten Certificaat is om sportaanbieders te stimuleren hun sport toegankelijk te maken voor mensen met een beperking. Het certificaat maakt deze inspanningen zichtbaar voor de buitenwereld, zodat sporters met een beperking makkelijk zien waar ze terecht kunnen voor het beoefenen van hun favoriete sport".

Om in aanmerking te komen voor het certificaat wordt er onder andere gekeken naar het aangepaste sportaanbod en de communicatie hierover. Een ander belangrijk punt is inclusie; in hoeverre is sport voor mensen met een beperking ook écht een onderdeel van de club, is het opgenomen in het beleid van de club. Loenermark voldoet aan deze voorwaarden!

Als Loenermark vinden wij het belangrijk dat mensen met een beperking zonder belemmeringen kunnen sporten en wezenlijk onderdeel uitmaken van de vereniging.
De G-Voetbalcommissie heeft dit initiatief genomen omdat wij ook de sporters met een beperking willen laten voetballen. Ons doel van het certificaat is het aanwezige aanbod nog meer zichtbaar maken en te laten zien dat sporters met een beperking bij Loenermark meer dan welkom zijn.

Meer weten over G-voetbal bij Loenermark? Ga naar https://www.vvloenermark.nl/434/g-voetbal-bij-loenermark/

Meer weten over het Uniek Sporten Certificaat? Ga naar https://www.unieksporten.nl/certificaat of neem contact op met Remke Halma, apeldoorn@unieksporten.nl of 06-22616542