Coronatoegangsbewijs afspraken

28 januari 2022 16:45

Kantinecommissie, commissie voetbal technische zaken en bestuur hebben afspraken gemaakt met betrekking tot de Corona Toegang Bewijs (CTB) check.

Op 13 januari hebben afgevaardigden van genoemde commissies en bestuur bij elkaar gezeten om gezamenlijk een goede invulling van de CTB check af te stemmen waarbij ieder zijn verantwoordelijkheid neemt. De teamleiders van de seniorenteams waren ook uitgenodigd maar helaas niet in de gelegenheid om fysiek of online aan te sluiten.

Een CTB met identificatiebewijs is verplicht voor sporters van 18 jaar en ouder die gebruikmaken van faciliteiten binnen op buitensportlocaties, zoals de kantine, kleedkamers en toiletten. Daarnaast is dit verplicht voor een ieder van 18 jaar en ouder die in de kantine gaat zitten of gebruikt maakt van het toilet.

Een coronatoegangsbewijs is niet verplicht voor personen die in functie zijn (zoals kantinemedewerker, trainer of scheidsrechter) en als je alleen gebruik maakt van de afhaalfunctie in de kantine.

Wat is er afgesproken?
-) Zondag thuiswedstrijden: Loenermark leiders doen de CTB check van het eigen team en het team van de tegenstander. Uitzondering hierop is het 1e, hier verzorgt Henk Slief de check;
-) Zaterdag thuiswedstrijden: Ons oudste team is onder 17 jaar dus de CTB check is hier niet van toepassing;
-) Training: De CTB check wordt gedaan door aanvoerders en teamleiders;
-) Kantine doordeweeks: De CTB check wordt gedaan door kantinemedewerkers;
-) Kantine zaterdagmorgen: De CTB check wordt gedaan door kantinemedewerkers;
-) Kantine zaterdagmiddag: De CTB check wordt gedaan door de wedstrijdcoördinator en kantinemedewerkers;
-) Kantine zondag: De CTB check wordt gedaan door Henk Slief met ondersteuning van de bestuursdienst;
-) De "Bewijs van Lidmaatschap" kaartjes van Loenermark zijn niet meer geldig;
-) De polsbandjes uitgegeven bij thuiswedstrijden van het 1e zijn niet meer geldig;
-) Bij een geldige CTB check kan de gecontroleerde persoon een datumstempel gezet krijgen welke 1 dag geldig is;
-) Er worden hesjes met "CTB Controle" opdruk aangeschaft welke door de controleur gedragen kan worden om de herkenbaarheid te vergroten;
-) Personen die geen geldig CTB kunnen overleggen worden niet toegelaten in kantine, kleedkamer of voor toiletbezoek.

Loenermark volgt de regels van de rijksoverheid. We willen benadrukken dat de controleurs ook vrijwilligers zijn en de controle doen in het algemeen belang. We vertrouwen er op dat een ieder meewerkt aan de CTB check en hierin zijn/haar verantwoordelijkheid neemt.

Tot slot vragen we de basisregels (handen wassen, 1,5 meter afstand houden, testen, frisse lucht) te blijven volgen om de verspreiding van het virus te beperken. Hoe beter we dit met elkaar doen, hoe minder beperkende maatregelen er nodig zijn. Blijf de basisregels ook volgen als u al gevaccineerd bent. Mensen kunnen elkaar dan nog steeds besmetten. Bij klachten neem geen risico en laat je testen!