Samenwerking met Oranjeborg

Samenwerking met Oranjeborg

30 juni 2020 19:45

Gerrit Blom

Loenermark en zorginstelling Oranjeborg gaan samenwerken. Maatschappelijke betrokkenheid staat bij hun allebei hoog in het vaandel. Nu zorginstelling Oranjeborg ook een locatie in Loenen geopend heeft, hebben ze elkaar snel gevonden en ligt samenwerking dan ook voor de hand. Oranjeborg heeft naast Loenen ook vestigingen in Epe, Havelte, de Wijk en Biddinghuizen.

Het oorspronkelijke plan was vanaf half maart te starten, door de COVID-19 ontwikkelingen heeft dit vertraging opgelopen. Nu de maatregelingen versoepelt zijn kan de samenwerking starten.

Oranjeborg vindt het belangrijk om iets terug te kunnen doen voor de maatschappij. De cliënten hebben een afstand tot de arbeidsmarkt en vallen vaak buiten de boot door hun verstandelijke beperking en soms onbegrepen gedrag. Door middel van een zinvolle en nuttige dagbesteding worden bewoners gestimuleerd een bijdrage te leveren aan de maatschappij. Op tijd uit bed, een goed ontbijt en dan samen aan het werk. Gewoon serieus werk dat ertoe doet. Daar waar bewoners eerder tot maatschappelijke overlast zorgden, dragen zij nu hun steentje bij. Oranjeborg weegt daarbij voortdurend af welke bijdrage dit kan leveren aan de waardigheid van de cliënt, alsmede aan het vervullen van zijn verantwoordelijkheid als ‘goede buur’. Loenermark wil graag meer zijn dan een doorsnee voetbalvereniging en biedt hier dan ook graag de mogelijkheid toe.

Loenermark is al een tijdje bezig met het anders organiseren van het onderhoud. De onderhoudscommissie, die alle onderhoud coördineert, geeft hier invulling aan. Wat is direct nodig en wat kan nog wel even wachten? Zeker voor de wekelijkse onderhoudsklussen zijn extra handjes welkom. De vergrijzing van de woensdagmiddag onderhoudsploeg speelt hier ook een rol bij.

Locaties van Oranjeborg hebben al de nodige ervaring met het onderhouden van verschillende sportcomplexen. Daar wordt Loenermark nu aan toegevoegd. De bewoners van Oranjeborg voeren, onder begeleiding van een medewerker van Oranjeborg, diverse onderhoudswerkzaamheden uit. Met Loenermark is overeengekomen dit wekelijks op een vaste ochtend te doen. De werkzaamheden worden uitgevoerd zonder dat er een financiële vergoeding tegenover staat, een win-win situatie. Zowel zorginstelling Oranjeborg als voetbalvereniging Loenermark hopen dat het een succesvolle samenwerking voor de lange termijn wordt.

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!