F. Baas

Accommodatie

Onbekend

Opstelling

Vandaag de start van de competitie. Na alle corona perikelen van de afgelopen maanden (en nog steeds) kon er eindelijk weer eens gevoetbald worden om het eggie. De bezoekers kwamen vandaag uit De Hoven en waren na  de afgelopen seizoenen voor het eerst sinds lange tijd actief in de vierde klasse.

In de voorbereiding was er ook al gespeeld tegen deze tegenstander en die wedstrijd werd nipt gewonnen door Loenermark met 3-2. Alles wees er op dat het dus een spannende wedstrijd kon gaan worden tussen beide ploegen. Loenermark moest het vandaag doen zonder de geschorste Jordi Ruysch, zijn plek in de defensie werd vandaag overgenomen door Dennis Groenhof.

Vanaf het begin van de wedstrijd liet Loenermark zien, dat het de intentie had om de punten in Loenen te houden en zette steeds meer druk op de defensie van de gasten. Die hadden de grootste moeite om hun doel schoon te houden in het eerste kwartier van de wedstrijd en konden slechts spaarzaam op de helft van Loenermark komen. Wel waren ze dreigend als dat aan de orde kwam. Na 2 goede onbenutte kansen van Sander en Thom was het Sander die de score opende. Uit een prima voorzet van Jesse kopte hij de bal strak tegen de touwen: 1-0. De Hoven, nog maar net bekomen van de schrik van deze goal, kon 2 minuten later wederom aftrappen. Ditmaal was het Thijs die er voor zorgde de in grote getallen aanwezige Loenense supporters opnieuw hun lofzang ten gehore konden brengen en de goalie van de gasten kansloos liet op een fantastisch schot: 2-0. Iederren ging er eens goed voor zitten en de 10-10-10 scandeerde luidkeels langs de lijn.

Loenermark nam echter iets gas terug en de gasten kregen weer vat op het spel. Dit leidde in de 35e minuut tot de aansluittreffer. In een over genomen aanval van de Loenense formatie, couterden de gasten razend snel en omspeelde de Loenense defensie op snelheid. In een ultieme poging probeerde Dennis met een slijding het schot van de spits van De Hoven nog te stuiten. Hierdoor werd deze zodanig van richting veranderd, dat Matthew had nakijken had en de bal in de tegenovergestelde richting in het doel verdween: 2-1. Plotseling kwam de spanning weer helemaal terug in de wedstrijd en in de laatste 10 minuten van van de eerste helft nam De Hoven het intiatief over en kroop Loenermark 2x door het oog van de naald. De 1e keer redde Matthew bekwaam op een schot van de voorwaartsen van de gasten en de 2e keer zeilde de bal net over het doel van Matthew na een kopbal van een van de spelers van de bezoekers. Helaas voor Loenermark werd het pal voor de rust alsnog 2-2 door een gegeven penalty door de goed leiddende scheidsrechter Baas, omdat Dennis de bal ongelukkig tegen zijn arm kreeg in de zestien, na een slijding om de voorzet eruit te halen. Hiermee wisten de gasten wel raad en liet de spits van de Hoven Matthew kansloos achter in het doel. Dit was toch wel een beste domper voor de Loenenaren zo vlak voor de thee.

Dat dit na rust grote gevolgen had voor het Loenense spel was dan ook niet zo vreemd. Loenermark kwam er niet meer aan te pas en het was De Hoven die het spel bepaalde. In de 55e minuut moest Dennis stevig ingrijpen na balverlies van Loenermark en dit leverde hem een terechte gele kaart op. Frank, de trainer van Loenermark, besloot in te grijpen en stuurde Simon en "good old" Martijn de dug-out uit om zich warm te lopen. In de 57e minuut was het bijna raak voor de gasten, maar een ultieme reflex van Matthew kon gelukkig erger voorkomen. In de 60e minuut kwamen Martijn en Simon in het veld voor Thom en Niels en probeerde Loenermark het initiatief weer terug te veroveren. Dit lukte niet best. Sterker nog, in de 67e minuut was het De Hoven dat op voorsprong kwam. Na een goed uitgesppelde uitval over hun rechterkant werd de bal strak voorgegeven en mocht deze helemaal vrijstaand ingekopt worden door een speler van de gasten: 2-3.

Loenermark probeerde wel om een offensiefje eruit te persen, maar dit lukte maar amper. In de 70e minuut kwam Duncan in het veld voor Dennis. Maar het was in deze fase in de 80e minuut De Hoven die de uitgelezen mogelijkheid kreeg om de wedstrijd op slot te gooien. Door een poging om de bal terug naar Mattheew te spelen door Luc vanaf de middencirkel en hij deze verkeerd raakte, sprintte de spits van De Hoven er direct met de bal vandoor richting het Loenense doel. Dit zou de genade klap moeten worden van de gasten, echter was Matthew allert en wist met een prima redding de spits van De Hoven van scoren af te houden. Loenermark leefde nog. In de laatste minuten van de wedstrijd werd er geprobeerd om met hoge ballen gevaar te stichten voor het doel van de gasten, maar alle pogingen waren vergeefse moeite of De Hoven kon zich onder de druk uitspelen. In een ultieme laatste poging om het lot toch nog te doen keren gaf Sander een voorzet vanaf links hoog bij de eerste paal. Hier stond een drietal Loenearen gereed om hun hoofd tegen de bal aan te zetten. Het was Nick die net kon inkoppen voor een verdediger van De Hoven kon ingrijpen. De bal kwam prachtig aan de binnenkant van de paal en viel langs de kansloze doelman in het net: 3-3 DE GELIJKMAKER ZAT ERIN!!!!!!!! Het publiek en de spelers van Loenermark konden hun geluk niet op na deze goal, die dan ook uitbundig werd gevierd. Vlak hierna klonk het eindsignaal en werden de punten gedeeld in Loenen.

Volgende week een uitwedstrijd voor het vlaggenschip van de vereniging bij ZVV'56 in Apeldoorn. Als het goede spel van de eerste 30 minuten van vandaag dan weer op de mat gelegd kan worden over de volle 90 minuten, dan gaan de punten mee terug naar Loenen ben ik van overtuigd.