zondag 26-01-2020 SHE 1 een maatje te groot in eerste wedstrijd in 2020...

Berto Romein

Accommodatie

Onbekend

Opstelling Loenermark 2

Vandaag weer eens voor het eerst de wei in. Na alle kalkoenen, oliebollen en appelflappen die weggespoeld waren met het nodige goudgele vocht in de laatste weken, konden de schoenen dan eindelijk weer uit het vet worden gehaald. En wat is er dan niet lekkerder dan een wedstrijdje spelen tegen een tegenstander uit een naburig dorp, om het goede gevoel weer te krijgen.

Nadat alle wintertransfers doorgevoerd waren en de schade m.b.t. blessures inzichtelijk was, werd er gestart met een behoorlijk gewijzigd elftal. Zo waren Tijmen (gestopt vanwege American Football competitie beslommeringen), Matthew (weekendje weg), Dennis, Thijs, Duncan en Kevin (allen geblesseerd), Tom en Tjarco (beiden moesten meespelen met het 1e) er allemaal niet bij. Eigenlijk kon Leon hier ook nog aan toe gevoegd worden, maar hij was nog op tijd terug in Nederland van een korte vakantie (in een wel heel erg lekker warm land) en kon zodoende (wel goed ingepakt tegen de kou met een lange onderbroek en een borstrok onder het shirt) toch nog spelen. Dat het temperatuur verschil van 38 graden naar +/- 4 graden hem niet deerden was al een prestatie op zich.

Met de aanvulling van 1 disonant van het 1e (Ruben nam het met 2 handjes helpen iets te letterlijk volgens de scheidsrechter vorige week) die geschorst was voor officiële wedstrijden, Roy (die beschikbaar was van het 3e) en 4 spelers uit de JO19-1 (Robbert, Fabian, Hidde en Twan) was er dan toch genoeg bezetting om even lekker te kunnen voetballen.

In het beging van de wedstrijd was het even wennen voor iedereen aan elkaar, maar dat ging aardig vlot. Er begon een leuke, aantrekkelijke wedstrijd te ontstaan. Mede doordat SHE er ook op gebrand was om een lekkere uitslag neer te zetten (misschien omdat de coach een goede bekende van de Loenenaren was en ook zijn sporen had verdiend bij de rood-zwarte combinatie). Na goed 10 minuten spelen was het dan ook SHE die de score opende. Na een afdraaiende corner werd de bal van af 20 meter hard op het Loenense doel geschoten. Dit zou een makkelijke prooi voor Hidde zijn geweest, ware het niet dat de bal halverwege van richting werd veranderd en Hidde daardoor kansloos werd: 1-0.

Loenermark kon hier in eerste instantie weinig tegen inbrengen en beperkte zich het eerste half uur voornamelijk met verdedigen met zo nu en dan een spaarzame uitval. Het was SHE wat steeds meer aandrong op het vergroten van de voorsprong, alleen vonden de Hallse voorwaartsen meestal een goed keepende Hidde op hun pad, als de verdediging het gevaar niet goed kon stoppen. In de 23e minuut werd er door een van deze aanvallen een corner gegeven aan de gastheren. Uit de indraaiende bal werd door de gasten gescoord, mede omdat Hidde de bal niet goed taxeerde en deze daardoor uit zijn handen glipte en simpel binnen getikt kon worden: 2-0. Na een half uurtje spelen weren de eerste wissels doorgevoerd. Fabian kwam in het veld voor Roy en Twan voor Robbert. Er werd wat geschoven met de bezetting en hierdoor kreeg Loenermark iets meer grip op de tegenstander. In de 32e minuut resulteerde dit in een vrije trap voor Loenen op de middenlijn. De uitvoering van deze vrije trap werd niet helemaal goed begrepen en hierdoor kwam SHE in balbezit en kon lekker counterend naar de 3-0 toe spelen.

Goed 2 minuten later was het Casper die zomaar de 3-1 had kunnen maken na een mooie combinatie vanaf de middenlijn tussen Joost en Twan, maar de laatste kon de bal net niet dicht genoeg bij de geheel vrijstaande Casper brengen, waardoor de kans verloren ging. Loenermark kwam in de resterende 10 minuten niet verder dan 2 afstandschoten, die echter niet gevaarlijk waren voor de Hallse doelman. Ruststand zodoende dus 3-0.

Na een lekker bakkie thee en een goede speech van de trainer werd er weer aangevangen met de 2e helft. Roy kwam weer in het veld voor de iet wat vermoeide Leon (jetlag). Het was nu Loenermark die vanaf het begin de touwtjes in handen nam en met een aantal goede combinaties druk zetten op het doel van de gastheren. Hieruit onstond een enkele goede mogelijkheid, maar de scherpte was er nog niet helemaal. Twan kwam een keer goed door op links en ook Casper kwam op de rechterflank steeds vaker in de buurt van het vijandelijke doel, maar tot een doelpunt leidde dit helaas (nog) niet. Doordat Loenen wat aanvallender ging spelen, kreeg SHE steeds meer ruimte achter de Loenense defensie om in te duiken en dit gebeurde dan ook nog regelmatig. Echter was de Loenense defensie onder leiding van Ruben steeds allert of stond Hidde wel weer een doelpunt van de gasten in de weg. Na een kwartier spelen in de 2e helft kwam Robbert weer in het veld voor Casper. Hierdoor schoof Lars door naar de voorhoede en ging Robbert op de plek van Lars spelen. Het jeugdige team van Loenermark begon steeds beter zijn draai te vinden op het middenveld en onder leiding van routiniers Joost en Eren, konden Robbert en Fabian laten zien dat ze de potentie hebben om een vaste speler te worden van het 2e op termijn.

In de 65e minuut was het echter weer SHE dat scoorde. Uit een gehaaste poging van Hidde om de bal voetballend uit te verdedigen, verspeelde hij de bal aan iemand met een blauw shirt. Die liet het buitenkansje niet liggen en maakte de 4-0. Het spel bleef hierna over en weer gaan waarbij een doelpunt aan beide kanten kon vallen. Na 75 minuten kwam Leon weer in het veld voor de moe gestreden Jordey. De wedstrijd verliep hierna verder zoals daarvoor. Er waren nog een handvol goede kansen c.q. mogelijkheden voor Casper, Joost en Twan. Maar helaas voor ons zat scoren er niet in vandaag. Eren (84e minuut) en Twan (86e minuut) gingen nog naar de kant voor Casper en Jordey, maar het slotakkoord was voor SHE. Na weer een snelle counter werd er dit maal wel goed afgerond door de Hallse spits en kwam de eindstand van 5-0 op het scorebord te staan.

Al met al een nuttige wedstrijd voor een jeugdig Loenermark en een goede test voor volgende week zondag de competitie weer begint met de thuiswedstrijd tegen Beekbergen 2. Hier tegen hebben we nog wat goed te maken gezien de uitwedstrijd onterecht verloren werd in Beekbergen. Daarom zeg ik als afsluiting.

KOMT ALLEN ZONDAG 02 FEBRUARI NAAR HET LOENAPARK OM ONZE JONGENS AAN TE MOEDIGEN IN DE DERBY TEGEN BEEKBERGEN 2

AANVANG WEDSTRIJD : 10: 00 UUR