Mark Pelgrom

Accommodatie

Onbekend

Opstelling

Vanmiddag stond de bekerwedstrijd thuis tegen H.A.V.O 1op het programma. De gasten uit Haalderen (achter Bemmel) spelen in de 3e klasse D en staan daar op een verdienstelijke 4e plek. Een geduchte tegenstander dus vandaag. Ook bij het eerste wat wisselingen in de selectie i.v.m. een aantal afwezigen. Zo zaten de A1 junioren Fabian Willems en Robbert Dalhuisen, alsmede Martijn Mulder en Rowin Wiggers (moest eerst nog werken) in de wissel en stond "good old" Henri Karman in de basis.

In het 1e kwartier van de wedstrijd was Loenermark de bovenliggende partij en was er een schot van Sander op doel dat werd tegen gehouden, waarna Nick in de rebound een grote kopkans kreeg, maar deze niet verzilverde. Na +/- 20 minuten deed H.A.V.O. wat terug en begon het spel wat meer naar zich toe te trekken. In de 25e minuut resulteerde dit in een gevaarlijk schot van de gele voorwaarsten die net naast het Loenense doel ging. De gasten bleven druk op het Loenense doel geven en in de 31e minuut werd dit ook bijna beloond. Na slecht uitverdedigen aan Loenense zijde, profiteerde de H.A.V.O spits bijna van dit buitenkansje. Gelukkig voor Loenermark schoot hij te gehaast en ging het schot naast het doel van Matthew.

In de 38e minuut was er een gevaarlijke counter van de gastheren. Jesse zette goed door en kon Sander bedienen met een mooie pass, echter kon Sander de poging niet verwerken tot een goed schot en ging de kans voorbij. In de 43e minuut was er weer een goede mogelijkheid voor Loenermark. Na een schitterende crosspass van Björn op Thom, snelde deze langs zijn tegenstander om daarna een goed voorzet te geven op Joey bij de 1e paal. Zijn inzet werd geblokt en de bal kwam bij Sander terecht. Die had echter niet genoeg tijd om een gerichtschot tussen de palen te kunnen geven en de gasten konden opgelucht ademhalen. Al met al een zeer spannende 1e helft met kansen voor beide ploegen. Dit was veel belovend voor de 2e helft.

Na de thee was het H.A.V.O. dat als eerste aanstalten maakte om een treffer te maken. Na een goede combinatie in de 52e minuut, werd er van afstand een schot op het Loenense doel gevuurd. De bal ging wel richting kruising, maar was niet hard genoeg om Matthew te kunnen verrassen. Het antwoord van Loenermark liet niet lang op zich wachten en 6 minuten later was er een goede aanval over links van Joey, die de bal goed voorgaf op Sander. Die haalde hard uit, maar zag zijn schot geblokt worden door een H.A.V.O. been. Ook de rebound van Nick belandde tegen een tegenstander en zo ging er weer een mogelijkheid om te scoren voorbij. Maar Loenen zat er goed in en in de 63e minuut werd de aanvalsdrift van de Loenenaren eindelijk beloond. Na een prima pass van Björn, kon Sander heerlijk uithalen in de 16 en liet de doelman van H.A.V.O. kansloos: 1-0. Dolle vreugde bij alles wat een rood-zwart hart had. En ook nog verdiend op dit moment, want de 4e klasser deed niets onder voor de tegenstander die een klasse hoger uitkwam.

Het antwoord van de gasten uit Haalderen liet niet lang op zich wachten en in de 70e minuut was er weer een gevaarlijk schot op het Loenense doel. Echter ging deze naast en konden de gastheren opgelucht ademhalen. Goed 2 minuten later was het wel raak voor de gasten. Na een genomen corner werd er niet helemaal vlekkeloos uitverdedigd aan Loenense zijde en viel de bal plotseling voor de voeten van een H.A.V.O. speler. Deze bedacht zich niet en schoot de bal onberispelijk tegen de touwen: 1-1. Tot zover eigenlijk wel een terechte stand, omdast beide ploegen voor de winst wilden gaan.

In het laatste kwartier van de wedstrijd was het toch Loenermark wat meer aanspraak maakte op een overwinning. Er kwamen een paar goede kansen voor de thuisploeg, die goed stond te spelen ondanks de vele wisselingen in het team. In de 79e minuut was er een goede kans voor Sander na een pass van Nick. Een minuut later ging een schotpoging van Ruben naast. In de 82e minuut was het H.A.V.O. dat het Loenense doel onder vuur nam en daarbij raakte Henri bij het verdedigen zodanig geblesserd, dat hij het veld moest verlaten. Voor hem kwam Rowin in de ploeg en werd er in de organisatie e.e.a. omgezet.

In de 84e minuut was er een prachtige uithaal van Niels, die helaas op de lat spatte. In de rebound kopte Thom ook op de lat en Joey wilde daarna het afmaken, echter had de goedleidende scheidsrechter Pelgrom gezien dat Thom buitenspel stond op het moment dat hij kopte, dus de actie van Joey telde niet meer. In de 86e minuut dacht iedereen aan Loenense zijde dat de beslissing zou vallen. Kelvin gaf vanaf links goed voor op de geheel vrijstaande Nick. Die kopte de bal echter niet in een van beide hoeken, maar recht in de handen van de keeper waardoor de grootste kans van de wedstrijd ongedaan werd gemaakt. In de laatste paar minuten probeerden beide partijen nog een treffer te maken, maar dat lukte niet meer waardoor er werd afgefloten met een 1-1 stand. En omdat dit een bekerwedstrijd is moest er een winnaar komen en wel door penalty's te nemen.

In deze serie werden de eerste 3 penalty's door Björn, Niels en Jesse koelbloedig binnen geschoten. Ook de tegenstander benutte alle 3 de penalty's en zodoende stond het 3-3. De 4e penalty was een klusje voor Joey, die normaal gesproken een koelbloedige afmaker is. Echter was hem de spanning waarschijnlijk iets te groot, want hij schoot de bal naast het doel. Dit was de mogelijkheid voor de gasten om de stand in hun voordeel te krijgen, wat ook gebeurde en kwam het aan op de laatste penalty van Sander. Als een echte aanvoerder klaarde hij echter deze klus en schoot prima raak. Nu was het aan de speler van H.A.V.O. om zijn penalty te benutten en zo de bekerwinst op te eisen. Echter werd de spanning deze speler te groot (ook het publiek had hier een groot aandeel in door hem op te jutten dat hij zou missen) en schoot hij de bal hoog over. Nu moest er om en om een penalty genomen worden. Voor Loenen kwam Kelvin achter de bal staan en hij twijfelde niet en schoot raak. Nu was het aan de bezoekers om de stand gelijk te trekken. De speler van H.A.V.O. legde aan, schoot de bal in de hoek rechts van keeper Matthew en deze ranselde de bal schitterend uit het doel. Loenemark gaat door !!!!!! en iedereen vloog Matthew in de armen en nam hem op de schouders. Hij was de matchwinnaar van deze wedstrijd.

Al met al een mooie, boeiende wedstrijd met een terechte winnaar. Loenermark bekert nog weer een ronde verder...